Frederique Visch

Met mijn gezin heb ik een aantal jaar in India gewoond, waar ik de opleiding tot yogadocent heb gevolgd en yogales heb gegeven op de school van mijn kinderen. Hier in Brummen hebben we nu een prachtige ruimte waar ik mijn lessen kan geven. Yoga heeft mij veel geholpen om beter in mijn vel te komen zitten en mijn hoofd tot rust te brengen. Dat wil ik doorgeven aan de deelnemers van mijn lessen. 

Tessa Valstar

Mijn naam is Tessa Valstar. Sinds mijn zestiende beoefen ik yoga. In Utrecht heb ik intensief aan Iyengar yoga gedaan, een vorm van yoga waarbij de symmetrie en het uitlijnen van het lichaam erg belangrijk zijn. Sinds ik in Brummen woon heb ik andere vormen van yoga leren kennen en mij laten scholen in een dynamische vorm van yoga door Loes Staartjes van Studio Yoga Dynamica in Deventer. Ik volg regelmatig verdiepingscursussen van Asthanga yoga, Vinyasa flow Yoga en Iyengar Yoga docenten. Ik heb in juli 2017 een opleiding Vinyasa flow Yoga in Utrecht afgerond. Ik ben gecertificeerd stoelyoga docente. In al mijn lessen combineer ik een prettige flow met het uitlijnen. Ik heb jaren lesgegeven in Zutphen en sinds maart 2016 ook in Brummen 

Jenneke Kempes

Qigong brengt lichaam en geest in evenwicht door zachte beweging, ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken die de levensenergie, de Qi, versterken. De oefeningen zijn stress verlagend, en maken je lichaam soepel en sterk. Als je regelmatig Qigong beoefent verbeter je je concentratie, balans en weerstand, ongeacht je leeftijd of conditie. In China wordt Qigong zelfs in ziekenhuizen beoefend om patiënten te helpen herstellen.

Aan de BOCAM in Tilburg heb ik een opleiding tot Qigong docent gevolgd. Aansluitend heb ik de opleiding tot BOCAM-coach/therapeut afgerond. Als therapeut help ik op holistische wijze mensen  aan hun fysieke, mentale en spirituele gezondheid te werken met behulp van voeding, acupressuur, Qigong en meditatie.

Qigong heeft mij leren vertrouwen op mijn lichaam, iets wat ik daarvoor nooit had ervaren.  En dat heeft ook een geweldige uitwerking op mijn geest. Dat gevoel van vertrouwen is dan ook de basis van mijn lessen.

Maaike Beltman​

Ruim vijftien jaar geleden begon ik met yoga. Dit voelde zo goed voor mijn lichaam en geest, het gaf mij rust en balans. In september 2012 begon ik aan de vierjarige yogaopleiding Amitabha van Maartje van Hooft. In eerste instantie voor mezelf. In het 2e jaar van de opleiding begon te kriebelen om door te geven wat ik zelf allemaal heb geleerd en ervaren.  Ik geef inmiddels met heel veel plezier les aan vijf yogagroepen.

De yogalessen worden gegeven vanuit de methode ‘Aplomb’, oftewel in het lood zijn. Het is een toegankelijke vorm van yoga die zorgt voor uitlijning stabiliteit en balans vanuit lichaam en geest. Vanuit ontspanning werken we aan een natuurlijk houding en een stevige en stabiele basis. Kleine subtiele bewegingen maken je bewust van je eigen lichaamsgevoel. Het lichaam wordt dan gedragen door je diepe spieren, zodat de meer oppervlakkig spieren kunnen ontspannen. Deze natuurlijke houding geeft ook veel mentale rust en maakt het makkelijker om in het hier en nu te zijn.

www.yogametmaaikebeltman.nl